Många som har startat eller hållit på med youtube ett tag undrar hur man kan få fler följare på sin kanal. 
Något som inte alltid är så lätt men här kommer lite tips

Gratis YouTube trafik


SEO
Det viktigaste är att lära sig om SEO , och hur man skriver bra titlar och beskrivningar så att folk klickar in.

Be folk följa dig:
Något som oftast missas av mindre Youtubers är att be folk följa din kanal i slutet av videon, detta fungerar och används av nästan alla stora Youtubesrs.

Rekommendera folk att se en till video:
I slutet av videon rekommendera folk vidare på din site för att se mer, lära sig mer, se något liknande. Detta är bra för att det får folk att bli mer involverade i din kanal och desto fler videos per besök du kan få folk att titta på desto mer troligt är det att de kommer att följa din kanal.

Svara i kommentarer
Var personlig, finns få saker som ger en mer personlig kontakt mer än att du personligen svarar på folks kommentarer. De har lagt ner tid på att skriva till dig så det minsta du kan göra för dom är att svara tillbaka. Detta visar också för andra att du är väldigt aktiv i din kanal och att du bryr dig om dina följare.

Gör följetonger & Splittra upp filmerna:
Gör dagliga videos eller följetonger. Mycket bättre att ha en längre video delad och utspridd över några veckor då om folk har sett det första och andra avsnittet så vill man se nästa avsnitt och därför följa din kanal.

Var mer tydlig vad din kanal handlar om
Att folk vet vad dina videos handlar om och att du är the go to place för videos inom det området är mycket viktigt. Om någon gillar en av dina videos och sen upptäcker att det bara var något random och att du vanligen filmar helt andra saker så kommer de inte följa din kanal.

Ha snygga bilder till dina Videos
En liten detalj som så många missar är att ha snygga bilder till sina videos. Att lägga ner lite extra tid på att göra presentationsbilden bra gör mycket för att du ska få fler inlick på din video och på din kanal. Om du har ett liknande tema på alla dina videos så blir det desutom lättare för folk att hitta din kanal om de tidigare har gillat dina videos.

Några exempel ifrån samma kanaler som tydligt visar hur viktigt och vilken skillnad det gör

Betalad YouTube trafik

Youtube Reklam på Youtube
Detta är ett lite mer pro alternativ för dig som vill ha fler följare till din Youtube Kanal. Det finns faktiskt många som har blivit väldigt framgångsrika på Youtube genom att göra reklam på Youtube för deras kanaler.
Detta kostar pengar och du måste ha klart för dig din sales funnel och hur din hemsida / produkt osv ser ut så att reklamen betalar sig själv.

Det viktiga där är att du siktar in dig på att göra reklam på andras kanaler som är lik din egna. Så att du inte gör reklam för hur man skyddar lacken på en Ferrari på en Cute cat video.

Youtube / Google älskar relevans och ger lägre och lägre priser baserat på hur bra kampanjen är riktad och hur många som klickar in. 

Tai Lopez är ett bra exempel med nästan 70 Miljoner visningar på sin “Here is my garage” många av dessa betalade. Hans Youtube konto har nästan 1.3 Miljoner följare.

Läs fler bra guider och tips

Klicka här för att se alla våra guider och tips