Först måste du tänka till och besluta dig för vad känd innebär för just dig, menar du att folk på gatan ska vända på huvudet och komma fram till dig för att ta en Instagram bild eller menar du att inom ditt område och på mässor / event så vet folk vem du är.

Att bli känd så att "alla vet vem du är" är en nästan omöjlig utmaning. Tror inte ens att alla Svenskar vet vem Kungen är och han har på något sätt varit kändis sen födseln.

1. Fokus på ett specifikt område du är bra på

Bli känd för något! Välj ett mer specifikt område att fokusera på och få följare och attention.
Det är mycket lättare att vara "expert" på något som är lite udda. 

Exempel:
Vegetarisk mat
Träning av Farliga hundar
Restaurera veteranbilar
Cupcakes Master
Första Världskriget

Kan sen bli:
Mat & Restaurang kritiker
Hund träning och skötsel
Bilar
Bak & Matlagning
Historia

2. Något går viral

Desto fler videos och blogginlägg du har desto större chans är det att något får attention. Du bör dock inte fokusera på detta speciellt inte i början. Att ha en av sina första YouTube videos som går viral och sedan inte ha andra videos hjälper dig inte så mycket då mycket färre personer kommer att följa din kanal mot om du haft fler videos.

Det finns dock steg du kan ta för att göra det mer troligt att din video eller artikel går viral och detta ska vi täcka mer djupt i ett annat inlägg.

3. Ha en personlighet

Var unik, både i det du gör och hur du är som person. Det måste vara något med dig och din kanal som får folk att stanna kvar och komma tillbaka till dig.
Det kan vara hur du ser ut, hur dina videos ser ut eller sättet du presenterar kanalen / dina videos på.
Bra exempel på unik personlighet är:
AngryJoeShow
PewDiePie

4. Ha tålamod

Att bli känd tar tid, var realistisk och ge det tid. Kommer vara många månader med jobb utan mycket resultat. Ha realistiska mål, sätt målet att göra x antal videos istället för att vara helt inriktad på resultat.
Därför det är så viktigt att du gör videos om något du tycker om eller som är intressant för dig så att det inte känns hopplöst.

5. Gör reklam

Det finns två typer av Reklam , gratis och betald.
Gratis inkluderar att medverka i andras kanaler, gör cooperations och hjälp varandra.
Även om du nyss har startat så länge du har några bra videos så är det bara att fråga. Frågan är fri ;)
Det kanske också finns chans att du kan göra reklam på mässor/events eller på andras bloggar eller liknande , var kreativ!

Ena sättet tar tid det andra sättet kostar pengar. Så vad passar dig bäst?

6. Synas utanför din egna kanal

Kommentera på andras kanaler, se bara till att inte spamma. Ge värde och tips i dina kommentarer!

Du kan också se till att bli aktiv på Quora eller Reddit / Flashback med tips och hjälp samt lite då och då länka till din Youtube kanal för mer information och göra en bra personlig profil där du får folk intresserade av dig och att gå vidare till din Youtube kanal.

Quora är speciellt värdefullt och på uppgång i framförallt Google och Quora svar kommer ofta högst upp i svaren vilket är en awesome möjlighet för dig!

Samt inte så många använder det för att skriva svar, så det är mycket lättare att få ett "Early bird advantage" , att vara en aktiv expert där tidigt kommer ge dina svar många likes som kommer hjälpa att hålla svaren högt upp i åratal framöver. Så ta och titta på Quora

Slutsats:

Att bli känd på Youtube är mycket jobb, det tar tid men se till att ha roligt under tiden och ge inte upp när det känns som om att det är en stor uppförsbacke.

För många tar det mer än ett år att riktigt komma igång så ge det tid. 

Läs fler bra guider och tips

Klicka här för att se alla våra guider och tips