Hur man hittar ett bra namn

Hur man väljer ett namn är inte alltid så lätt som man tror, först måste det ju låta coolt, vara lätt att komma ihåg samt framförallt vara ledigt. Och om du kan använda samma namn på både Instagram, Youtube, Twitter, SnapChat samt din egna hemsida desto bättre.

Ta en titt på detta verktyget för namn:
https://www.name-generator.org.uk/

Vad man bör tänka på:
Bra namn är lätta att komma ihåg

Desto kortare desto bättre
Rimmar det eller är ett upprepande namn så kommer folk ihåg det bättre
( Tex Coca Cola, Marlin Manrone, M&Ms, Bill Blurr,
Det måste vara ledigt

Basicly så finns det 4 typer av namn
Ditt egna namn, påhittat namn / Online nick, Företags namn eller namn som berättar vad kanalen handlar om. Låt oss bryta ner dessa 4 , berätta när de används och för/nackdelar med dom.

Ditt egna namn:

Detta är att rekommendera när du försöker bygga ditt egna brand, eller när du gör videos med många olika topics. Många kändisar, bloggare använder sina egna namn, samt self help och marknadsförare.

Fördelar:

Det är du som blir känd, du kan ha olika saker på din Youtube kanal eftersom en person kan både vara intresserad av tex Resor och Konst.

Nackdelar:

Om du har ett vanligt namn som Anna Andersson eller Per Svensson så kan det bli svårt.

Det är också svårare att få följare mot vad en kanal runt en specifik topic är eftersom folk inte vet direkt vad din kanal handlar om. Sen blir kritik mycket mer personlig också vilket är värt att veta om.

Påhittat Namn / Online nick:

Detta är vanligt när man kör spelkanal eller liknande på Youtube då kanalen kanske heter samma som ens spel nick ( pewdiepie ) eller som "Blondin Bella" gjorde när hon kombinerade hennes namn med ett nick när hon startade sin blogg för att sticka ut ifrån mängden vilket var väldigt smart.

Fördelar:

Det är lättare unikt, folk kan hitta och känna igen dig om du gamar, det är mer troligt att det är ledigt som namn.

Nackdelar:

Det kan vara svårt att bygga ifrån det och kan kännas lite smått löjligt när man går ifrån Spel eller när man blir äldre.

Företags Namn:

Detta är namn på enns företag, eller ett brand man försöker bygga utanför ett personligt brand.

Fördelar:

Det länkar ihop med ditt företag och ger views till ditt företag samt besökare till din hemsida eller lojalitet till ditt märke.

Nackdelar:

Folk följer mer sällan företag, vanligen för att de brukar vara tråkiga och opersonliga. Det kan vara svårt att både låta som ett företag och att vara personlig / intressant.

Namn som berättar vad kanalen handlar om:

Tex: The Great War, How to Cake it osv 

Detta är namn där du bara behöver titta på namnet så vet du vad kanalen handlar om och vad det är för typ av videos du kan förvänta dig att se.

Fördelar:

Lätt för folk att förstå och lätt för folk att följa, det gör dig också lättare till en expert inom området.

Nackdelar:

Det är svårt val att göra i början när du inte vet vad du vill Youtuba om eller vad folk gillar, det kan också vara så att du inte tycker att det är intressant längre och att du vill göra videos om något annat. Och har du då en bak kanal och börjar göra videos med gulliga Hundar så har du dödat kanalen och vill du börja göra en hund kanal så måste du börja om ifrån början igen.

Detta var en guide till namn, vill du kolla på verktyg för att se om namnen är lediga eller komma på nya namn eller kombinationer av namn checka in https://www.name-generator.org.uk/

Läs fler bra guider och tips

Klicka här för att se alla våra guider och tips