Bra, du har en kanal och det är dags att hitta partners att samarbeta med för att få mer titttare och subscribers till din Youtube. Så hittar man bra partners?

Att samarbeta med andra Youtubes inom samma område och göra videos tillsammans eller lägga in en liten reklam bit är ett bra sätt för många att få mer attention.

Intervjua andra Youtubers

Om du har lite följare och du vill komma i kontakt med någon som har många fler än vad du har så kan en intervju vara en bra ide , i många fall är detta the way att få kontakt med en Youtube som har långt mer subscribers än dig.

Detta funkar mycket bra på så gott som alla utom de som är mest kända då de är mer selektiva över vilka de vill jobba med och att de redan är mainstream kända och har intervjuer varje vecka.

Detta har 3 fördelar
1. Du får personlig kontakt med någon som har hållit på längre än dig eller som är mer framgångsrik vilket bara kan vara bra.

2. Du kan använda denna persons namn eller kanal som sökord i Youtube och få nya träffar och visningar till din kanal genom intervju videon.

3. Har du tur så kanske den du intervjuar nämner er intervju och länkar i ett blogginlägg eller laddar upp delar av videon på sin kanal också.

Medverka i varandras Youtube filmer

Ett annat sätt att synas är att medverka i andras kanaler och videos, att youtuba själv kan vara lite tråkigt och många kan gå med på att du medverkar i deras video eller att ni gör någon video tillsammans så länge du har en bra idee som kan ge värde till den du kontaktar.

Reklam för varandra
När du har lite följare och views så kan du höra med relevanta reklamer med att göra reklam för varandra. Detta kan vara ett mycket bra sätt att få fler följare.

Dock måste din kanal vara ganska lik den du vill göra ett reklam byte med samt ha liknande antal följare.

Om du har 20 följare och skriver till någon med 20.000 att "Om jag gör reklam för dig så kan du göra reklam för mig?" så kommer du få nobben eftersom du inte ger något värde.

Samarbeten och Partners utanför Youtube ( Shoppar & Hemsidor )

Om du har en kanal med smink och du gör bra videos, en riktig bra ide är att kontakta ett företag eller hemsida som jobbar med smink. Många shoppar och liknande som inte har tid eller energi att göra sin egna Youtube kanal men som vet att det är viktigt med att skapa content.

Om du blir deras partner och gör videos till dom så är det en win win för alla, de får videos och content på hemsidan och går ifrån att vara ännu en tråkig faceless butik till att bli intressanta och kunna visa upp produkterna.

Du får views och trafik som de betalar för / skickar till dig. Samt att du med största sannolikhet kan få lite gratis grejs med .Och du blir en "expert" på det du håller på med över en natt.

Detta är en av de bästa lösningarna på sommarbete och vet att jag själv som har startat mer än 10 online butiker hade blivit eld och lågor om någon kontaktat mig om detta.

Läs fler bra guider och tips

Klicka här för att se alla våra guider och tips