Appar för Mobilen:

Idag listar vi vilka de bästa film och editerings programmen är för Mobilen och Datorn, både gratis program och program som kostar.

Rookie Cam ( Filma )

Rookie cam är en mycket bra app för att filma upp till 15 minuter videos med, finns snygga filters och ger bättre ljus och kvalitet jämfört mot standard kameran.

Nackdelar är att den tar upp ganska mycket plats då den inte går efter dina förinställda settings för kameran utan du väljer om du vill ha 720p, 1200p eller 2k när du sparar videon vilket innebär att appen använder utrymmet för den största filen medans den spelar in videon.

Samt så har denna appen ett ganska stort vattenmärke som kan upplevas störande.

YouCam Perfect ( Filma )

Den bästa appen när du filmar och tar bilder av olika föremål och miljöer med ett stor antal filter och inställningar som du kan välja mellan när du filmar natur eller dig själv.

Inga vattenmärke och filerna tar inte upp så stor plats, denna appen är starkt rekommenderad!

InShot ( Editera )

För Editering av videos så rekommenderar vi InShot , många inställningar och väldigt smidigt att sätta ihop olika klipp, att editera ljud och att speeda upp tråkiga delar, lägga till bakgrundsmusik och liknande.

Nästan som en komplett dator version och du kan klippa ihop en video på bråkdelen av tiden det skulle ta på datorn.

Dock om det är större och mer avancerade projekt så är datorn bättre då det är lättare att organisera och få en bra överblick.

Det enda negativa med detta programmet är att den lägger till ett vattenmärke i gratisversionen som du måste betala för att få bort.

DaVinci Resolve ( Dator Avancerat )

Detta programmet är bättre än många program man måste betala för, dess starkaste punkt förutom allt det man förväntar sig i ett bra program med lager, övergångar är dess otroliga färg korrigering

.
Du kan ändra färgen och känslan i detalj med detta programmet och göra riktig cinematisk känsla på dina klipp.

Detta programmet är dock lite mer avancerat så det kommer ta några timmar att lära sig, finns många tutorials och guider online. Funkar för både Mac och Windows

OpenShot ( Dator Enkelt)

Detta programmet är mer användarvänligt och passar dig som är nybörjare och som inte vill spendera allt för lång tid med att lära dig ett nytt program.

OpenShot är också bra för klippändring, skalning, trimning, plus filmrullning, ramstegning, tidsplanering, ljudblandning samt förhandsgranskning i realtid.

Detta är vår lista med rekommenderade gratis program och appar som du kan använda för dina videos.

Läs fler bra guider och tips

Klicka här för att se alla våra guider och tips