Vad är TikTok ( Douyin )

Detta är en kinesisk app som har tagit världen med storm, appen skapades av Zhang Yiming. “Bytedance” 2016 och då som Douyin för Kina, september 2017 så lanserades TikTok som är den internationella versionen och i November köptes Musical.ly upp för 1 Miljard Dollar.
Detta var för att komma åt deras enorma bas av konton främst på den Amerikanska markanden som integrerades under TikToks varumärke.

TikTok och Douyin har över 400Miljoner Dagliga användare och är en av de mest nerladdade apparna genom tiderna.

Vad är specielt med TikTok och dess gränssnitt?

Videos på denna plattformen är i microformat, oftast under 10 sekunder långa, något som också är unikt är att appen totalt styr vad du ser. Du har två val, se en ny video eller se förra videon igen swipe up or down.

Gränssnitt och avancerad AI

Vilken video du får se väljs helt av en AI som följer just ditt mönster, den trackar hur länge du tittade på olika typer av videos, vilka du gillar, vilka du swipar bort snabbt.
Tex märker den att du gillade en katt video och kollade klart den, kanske även kollade en gång till så kommer AIn ihåg detta och kommer visa fler katt videos till dig.
Dock inte endast katt videos för AIn märkte också av att du är lite intresserad av Fiska, bilar och resor.
Inte nog med att AIn trackar vad du gillar och ditt beteende mönster, den analyserar också videos vad de innehåller och vad som sägs för att kunna kategorisera och visa upp för personer med sådant intressen.

Vad detta innebär för dig som vill göra videos på TikTok’s plattform

Datorn väljer om den vill visa dina videos, oavsett om någon klickar in att de vill följa dig så är det långt ifrån garanterat att de kommer få se dina videos. Om AIn inte gillar din video eller om de första 1000-5000 som såg den inte reagerade inte såg klart / gillade / kommenterade så mycket som de brukar så kommer din video visas mindre för dina fans.
Sen är det 2 klick in för att välja att se bara dina videos och gå in på ditt konto. Men detta är mycket mycket få personer som gör, vilket gör att dina följare inte har någon lojalitet till dig och AIn bryr sig bara om att matcha bästa videon så att folk inte tröttnar på appen.

Men de enorma användare siffrorna lockar till sig många framförallt yngre skapare som vill nå ut med sina videos. Genomsnitts användaren i Kina använder appen hela 52 minuter per dag i genomsnitt.

Läs fler bra guider och tips

Klicka här för att se alla våra guider och tips