6 tips på hur du lyckas med din Youtube kanal

Guide med tips och saker att tänka på om du vill bli en Youtuber eller Influenser

Att vara känd online och att ha en stark kanal på youtube , podcast eller Instagram är nu viktigare äna tt vara känd på TV. Att vara känd online är att vara känd, vem ser på TV numera för den delen..?
Här är vår guide med de 6 bästa tipsen på dig som vill starta din egna youtube kanal och bli en youtuber.

1. Börja direkt, vänta inte!

Låter självklart men många väntar alldeles för länge, vill att allt ska vara perfekt innan man börjar med kanalen eller visar upp sig online. Detta är ofta för att man är rädd för att bli kriticerad och oroar sig över vad andra tycker och tänker.

Skit i det! Starta! Desto fler videos du gör desto mer erfarenhet får du samt som dina följare ökar. Inte många som har blivigt kända efter sin första video.

Så vårt tips är att börja, lär dig och bli bättre längs resans gång.

2. Vad ska min kanal fokusera på?

Samma som tips 1, bara kom igång det är det som är det viktigaste. Fokusera på det du tycker om ( kan vara mer än en sak ) och sen ser du vilka videos som får bäst resultat och fokuserar helt enkelt mer på dessa.

Var inte rädd för att testa dig fram, men du bör satsa på något du tycker är roligt och intressant.

Annars kan det bli svårt att fortsätta efter att du väl har börjat, och du vill inte bli känd för något som du inte gillar att göra videos om heller.

3. Ladda upp ofta

Hemligheten med en framgångsrik Youtube kanal är många uppladdningar, och regelbundna uppladdningar.

Finns inget som stör folk mer än att vänta 2 veckor och sedan få 4 videos på samma gång ifrån vår favoritkanal.

Var konsekvent och gör många videos på samma gång men välj att ladda upp de vid lite jämnare mellanrum.

4. Gör många Videos på en gång

Spara tid och energi med att göra många videos på en och samma gång, många som jobbar eller går i skolan som inte har tid att göra en ny video varje dag.

Gör istället 4-5 videos på samma tillfälle, sparar dig mycket tid och sedan kan du sen välja när du ska ladda upp dessa.

Tänk på att ha lite olika outfits / kläder samt saker på ditt bord eller i bakgrunden som kan bytas. Så att det ser ut som om du filmat olika dagar, folk föredrar detta.

5. Välj ett bra namn på din kanal

Det bästa är att ha ett namn som kan användas överallt och som du kan bli "känd" för. De bästa namnen är unika och fastar, samt kan användas som riktigt namn också.

Ett gammalt knep är att använda 2 delar som är lika och / eller som rimmar. Eminem, Marlin Manroe, Coca Cola, Marlin Manson etc etc.

Många använder även sitt egna namn + en påhittad del. Youtube och internet behöver tyvärr inga fler Sven Svensson eller Monika Larsson. Svetsar Sven eller Makeup Monika finns det plats för däremot.

6. Utrusning

När det kommer till vad du behöver använda för utrusning för att komma igång med din youtube kanal så är vårt råd att bara börja med basic. Oftast behövs det inte mycket eller dyra saker i början, ett bra stativ och en mick räcker mycket långt.

Slösa inte för mycket pengar på fancy grejor innan du har kommit igång. Detta kan du köpa in sen stegvis bit för bit och förbättra din kanal.

Men ljus & ljud är något som du måste se till att det är bra, ingen vill lyssna på något som brusar eller med massa störningar. Ljuset kan oftast lösas smart genom att placera datorn eller mobilen på ett bra ställe där du har naturligt ljus emot ditt ansikte och där du använder vanligt dagsljus.

Läs fler bra guider och tips

Klicka här för att se alla våra guider och tips